Tafeltennissers FTTC 1 glansrijk kampioen in landelijke 3e divisie

Het zat er al weken aan te komen. Zaterdagavond werd het bezegeld: het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub is glansrijk kampioen geworden in de landelijke 3e divisie. In de naderende voorjaarscompetitie behoort FTTC 1 tot de sterkste 44 herenteams van Nederland. Een nieuwe uitdaging in de landelijke 2e divisie wacht.

In het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong versloegen de heren middenmoter SVE 2 uit Utrecht met 7-3. Voldoende om al twee ronden vóór het einde van de competitie de felbegeerde titel in de wacht te slepen. Wat heet: nummer twee Tafeltennis Zwolle 1 volgt op een respectabele afstand van 23 punten. Met een gemiddelde van 8,5 punt per wedstrijd is FTTC 1 dit seizoen ongenaakbaar.

Dat blijkt ook uit de individuele winstpercentages van de Franekers. Kopman Jan de Haan won al zijn zeventien enkelpartijen (100%) en zijn teamgenoten doen het niet veel minder: Arnold Terpstra (83%, 10/12, ontbreekt op de kampioensfoto), David Dijkhoff (80%, 16/20), Bram Parlevliet (80%, 16/20). In de laatste uitwedstrijden, tegen Tafeltennis Zwolle 1 en Victory ’55 1 uit Volendam, staan vooral die winstpercentages en de daaraan gekoppelde ratings op het spel. De wedstrijden zelf zijn om des keizers baard.

Overige uitslagen

  • Noordelijke 2e divisie: FTTC 2 – Midstars 2 2-8
  • Regionale 3e klasse: Buitenpost 7 – FTTC 4 5-5
  • Noordelijke divisie (jeugd): FTTC 1 – Argus 3 3-7
  • Regionale 1e klasse (jeugd): FTTC 2 – Argus 4 4-6

Start to Tabletennis

Wil je meer bewegen en lijkt tafeltennis jou leuk? Kom dan op donderdagavond (19.00-20.00 uur) tafeltennissen bij de Franeker tafeltennisclub. FTTC is gestart met een gezellige Start to Tabletennis-groep voor volwassenen onder leiding van trainer Reimer Bosma. Lees meer

Games algemeen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s