FTTC 1 met nederlaag terug uit Oegstgeest

De Franeker tafeltennisclub kan terugzien op een beroerde competitieweek. Slechts één van de zes teams boekte een zege.

Promovendus FTTC 1 (landelijke 2e divisie) startte vorige week met een 7-3 overwinning op het Amsterdamse US 2 vol bravoure in de voorjaarscompetitie. Zaterdag kregen de senioren in Oegstgeest een tik op de Friese billen: Pecos 1 was met 9-1 te sterk. David Dijkhoff redde de eer. Zaterdag is het tijd voor een op dit hoge niveau welhaast unieke provinciederby. FTTC 1 ontvangt het eveneens gepromoveerde Buitenpost 1, met daarin oud-FTTC’er en voormalig eredivisiespeler Jaap van Tijum. Ook met het oog op handhaving een zeer aansprekende wedstrijd. De vraag is of FTTC 1 kopman Jan de Haan voor het eerst dit seizoen uit de ren haalt.

In Coevorden volgden de senioren van FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) het niet navolgenswaardige voorbeeld van het eerste team. Ook de Franeker reserves gingen met 9-1 onderuit. Tegen HOU-Tafel ’77 1 bracht alleen Sieds Tjepkema een punt op het scorebord. Komend weekend is Midstars 2 uit Middelstum de volgende tegenstander.

FTTC 3 kwam deze week vanwege een lappenmand vol spelers niet in actie. FTTC 4 (regionale 4e klasse) wel, en succesvol: YOS 3 uit Ysbrechtum werd vrijdagavond in tafeltenniscentrum de Driesprong getrakteerd op een 8-2 nederlaag. Jan Hartkamp en Amnoi Tampa bleven ongeslagen, Laszlo Handl won één enkelpartij.

Jeugdteam FTTC 1 (noordelijke divisie) speelde in Buitenpost 5-5 tegen Buitenpost 1. Sam Blits (die een heel knappe overwinning boekte op de veel hoger gerankte Romke Havinga) en Nils Aukema wonnen beiden tweemaal, Ruben Handl zegevierde eenmaal. FTTC 2 (regionale 1e klasse) won vorige week met 9-1, maar moest ditmaal zijn meerdere erkennen in Argus 4 uit Harkstede: 7-3. Pieter Miedema, Robin Simon en Jasper Bosch wonnen alle drie eenmaal.

Valentijn 2019

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s