Handhaving voor promovendus FTTC 1

De voorlaatste competitieronde zorgde zaterdag bij de senioren van FTTC 1 voor gemengde gevoelens. Onverwacht werd in eigen zaal met 4-6 verloren van collega-degradatiekandidaat ENTAC 1 uit Enschede. Routiniers Jan de Haan (1) en Arnold Terpstra (1) worstelden, Bram Parlevliet (2) was beter bij de les. Maar er was ook goed nieuws: door de 8-2 nederlaag van TTV Buitenpost 1 eerder die dag is promovendus en nummer drie FTTC 1 zeker van handhaving in de landelijke 2e divisie. Nummer twee deBoer/Taverzo 2 is zaterdag in Zoetermeer de laatste tegenstander van dit seizoen.

Voor de reserves van de Franeker tafeltennisclub valt komend weekend hoogstwaarschijnlijk het doek. Het is niet het seizoen van FTTC 2 (noordelijke 2e divisie), dat voor het eerst in jaren zal worden verwezen naar de regionale 1e klasse. Tegen De Treffers ’70 3 uit Klazienaveen leden de Franekers de zesde nederlaag van dit voorjaar: 3-7. Raymond Stodel scoorde twee punten voor FTTC 2.

FTTC 3 lijkt zich te gaan handhaven in de regionale 2e klasse. Afgelopen week werkten de mannen een dubbel programma af. Donderdag versloegen ze nummer twee YOS 1 met 6-4, vrijdag verloren ze met 3-7 van koploper Buitenpost 4. Al met al negen punten tegen zware tegenstanders en een goede basis voor lijfsbehoud. FTTC 4 handhaaft zich zeker. Donderdag won de runner-up in de regionale 4e klasse met 6-4 van Dokkum 6. Andermaal was de ongeslagen Jan Hartkamp goud waard voor de klokkendieven.

De twee jeugdteams van FTTC zien sportief gezien terug op een vervelend weekend. FTTC 2 verspeelde in de 1e klasse zijn koppositie door met 8-2 te verliezen van Actief Vries 1. Het wordt een hele kluif om in de laatste competitieronde het ontstane gat te dichten. Ook FTTC 1 (noordelijke divisie) verloor: in Finsterwolde was OLDAMBT 1 met 6-4 net te sterk. Ruben Handl bleef bij FTTC 1 overigens overeind en keerde ongeslagen huiswaarts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s